Latvijas proklamēšanas 103. gadadienā vēstnieks Marģers Krams piedalījās Sidnejas latviešu organizācijas rīkotajā svētku svinīgajā pasākumā

23.11.2021. 14:53

2021. gada 18. novembrī Sidnejā Latvijas proklamēšanas 103. gadadienā vēstnieks Marģers Krams piedalījās Sidnejas latviešu organizācijas rīkotajā svētku svinīgajā pasākumā un uzrunāja klātesošos tautiešus, kā arī visus interesentus, kas uzrunu vēroja virtuāli.

Pirmajā klātesošajā uzrunā tautiešiem, M. Krams uzsvēra: “Tā ir īpaša sajūta pārstāvēt Latviju šajā zemē un svētkos būt kopā ar Austrālijas un Jaunzēlandes latviešiem. Latviešu kopienas ilgi lolotais mērķis par Latvijas vēstniecību Austrālijā ir piepildījies!”

Latvijas tauta ir nedalāma, tā pastāv uz savu pašnoteikšanos. Un mūsu neatņemama daļa ir diaspora – tautieši, kuri savu dzīves vietu izvēlējušies plašajā pasaulē, joprojām uzturot ciešu saikni ar dzimteni un kopjot latvisko identitāti.

Vēstnieks norādīja, ka šodien Latvijai atkal ir daudz izaicinājumu. COVID-19 izraisītā pandēmija, dezinformācija un apdraudējuma palielināšanās pie NATO robežas, uzliek nopietnu mājasdarbu – būt sardzē nepārtraukti! Tāpēc pašsaprotami, ka Rīga ir izvēlēta par stratēģisko punktu, kur no 30. novembra līdz 1. decembrim norisināsies NATO ārlietu ministru sanāksme, kurā tiks apspriesti šī brīža apdraudējuma un aizsardzības risinājumi.

Uzrunas nobeigumā Latvijas vēstnieks Austrālijas Savienībā aicināja latviešus būt vienotiem, jo “Mūsu valstiskuma nākamā simtgade pieprasīs jaunas idejas un drosmīgus mērķus, lai mūsu zeme būtu droša, moderna un sociāli atbildīga. Lai Latvija būtu vieta, kurā katram piepildīt savus sapņus un mērķus. Lai Latvija būtu zeme, kurai vienmēr justies piederīgiem! Strādāsim kopā Latvijai!”

Latvijas vēstnieks piedalījās arī latviešu grāmatu un dāvanu veikala “Rīga” atjaunošanas atklāšanā, novēlot tam daudz pircēju un bagātīgu latviešu preču klāstu.

Latvijas Republikas vēstniecība Austrālijā informē, ka 2021. gada 19. un 20. novembrī Sidnejā notiks pārvietojamās pasu darbstacijas izbraukums. Dokumentu noformēšanas norises vieta – Sidnejas Latviešu nams, 32 Parnell St, Strathfield, NSW, 2135