Tikšanās ar Austrālijas Starptautisko attiecību institūta vadību

29.09.2022. 03:44
Tikšanās ar Austrālijas Starptautisko attiecību institūta vadību

Šodien, 28.septembrī Latvijas vēstnieks Marģers Krams un vēstniecības vadītāja vietniece Ieva Apine vēstniecībā tikās ar Austrālijas Starptautisko attiecību Institūta (AIIA) vadību, pētniekiem un praktikantiem, lai pārrunātu un iepazīstinātu ar Latvijas valsts ārpolitikas prioritātēm, nacionālām interesēm, kā arī sniegtu ieskatu mūsu valsts vēsturē, kultūrā un tradīcijās. Tāpat studentu interesi saistīja diplomātu karjeras iespējas un darbs savas valsts interešu aizstāvēšanā.

Latvijas vēstnieks M.Krams sarunā ar studentiem uzsvēra, ka šodien diemžēl pasauli skar vairāki būtiski satricinājumi. Starptautiskā vide kļūst arvien grūtāk prognozējama un ANO Drošības harta tiek pārkāpta. Šajā stratēģiskās drošības vidē valsts ārpolitika un drošības politika ieņem arvien lielāku nozīmi.

Patīkami bija uzklausīt studentu jautājumus par Latvijas ārpolitiku un vēsturi, Latvijas ārējās un iekšējās drošības izaicinājumiem, kā arī Latvijas interesēm Austrālijā. Šis bija apliecinājums tam kā Austrālijas studenti redz Latviju no Pasaules dienvidu puslodes redzesloka.