M.Krams: Vēlamies paplašināt parlamentāro sadarbību ar Austrāliju

30.09.2022. 02:48
M.Krams: Vēlamies paplašināt parlamentāro sadarbību ar Austrāliju

 

Š.g. 29. septembrī Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams tikās ar Austrālijas Parlamenta pārstāvju palātas vadītāju M. Diku  (M. Dick), lai pārrunātu Austrālijas un Latvijas divpusējās sadarbības paplašināšanu, apspriestu drošības vidi reģionos, kā arī aizsāktu sadarbību abu valstu parlamentārā līmenī. Latvijas vēstnieks Marģers Krams iesniedza Austrālijas parlamenta Pārstāvju palātas vadītājam Saeimas priekšsēdētājas I.Mūrnieces apsveikuma vēstuli, kurā pausta abu valstu kopīgu vērtību saikne un nākotnes attīstības iespējas.

Sarunā Latvijas vēstnieks Austrālijā M.Krams pauda interesi aktivizēt Latvijas un Austrālijas divpusējo dialogu, izmantojot parlamentāros kontaktus un veidojot parlamenta sadarbības grupas vai nu divpusējā formātā vai arī paplašinot loku uz visām trim Baltijas valstīm.

Amatpersonas apmainījās viedokļiem par Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā. Sarunā Latvijas vēstnieks M.Krams pauda atzinību Austrālijas pusei par atbalstu Ukrainai un uzsvēra, ka jāturpina spiediens pret Krieviju, lai tā izbeigtu agresiju pret Ukrainu.

Austrālijas Parlamenta pārstāvju palātas vadītājs M. Dick (leiboristi) pārstāv Okleju Kvīnslandes pavalstī un parlamentā tika pārvēlēts šī gada federālajās vēlēšanās.

Foto: David Foote