M.Krams: "Lai Latvija ir zeme, kur atgriezties!"

18.11.2022. 01:23
M.Krams: "Lai Latvija ir zeme, kur atgriezties!"

17. novembrī, Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē Marģers Krams piedalījās kopīgi ar Latvijas vēstniecību un Latviešu biedrības Kanberā, kā arī  Kanberas latviešu skolu rīkotajā Latvijas Valsts svētku svinīgajā aktā.

Uzrunā tautiešiem, vēstnieks akcentēja laiku, kurā svinam savas valsts svētkus, uzsverot vienotību Valsts izcīnīšanu un vēlāk barikāžu laikā, kad, latviešiem visā pasaulē sadodoties rokās, atjaunojām Latvijas brīvību, nostiprinājuši Latvijas drošību gan audzējot pašu aizsardzības spējas, gan pievienojoties pasaules stiprākajai aliansei.

Nobeidzot uzrunu, Latvijas svētku priekšvakarā, vēstnieks sveica visus Latvijas valsts svētkos, aicinot godināt Latvijas Valsts pamatlicējus un apvienojot spēkus, lai Latvija būtu droša un plaukstoša, lai tā būtu zeme, kurā atgriezties !

Šogad svinīgajā svētku aktā Kanberā ar Latviešu apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē atbalstu viesojās Austrālijā un uzrunu teica  atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube, fonda Namejs priekšsēdis, raksturojot mainīgo drošības vidi pasaulē. Svētku dalībnieki, kuru vidū bija gan latvieši, gan arī mūsu Austrālijas draugi, ar Latvijas vēstniecības Austrālijā un Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu baudīja kora “BALTA” priekšnesumu.

16.novembrī Latvijas vēstniecība Austrālijā Latvijas Valsts svētku noskaņās, iepazīstināja Austrālijā rezidējošo diplomātisko korpusu un Austrālijas sabiedrību ar vēsturisku A.Grīna noveles ekranizējumu “Dvēseļu putenis”. Pirms filmas viesus uzrunāja ģenerālleitnants R.Graube un vēstnieks M.Krams.

Foto: Latvijas vēstniecība