Vīnē ar latviešu garīgās mūzikas koncertu atzīmē Latvijas neatkarības atjaunošanas 31. gadadienu un Latvijas – Austrijas diplomātisko attiecību simtgadi

21.07.2021. 15:26

2021. gada 22. maijā Vīnes Breitenzē baznīcā notika latviešu garīgās mūzikas koncerts, ko sniedza Austrijā dzīvojošas latviešu mūziķes – mecosoprāns Helēna Sorokina un ērģelniece Ilze Kroja. Pasākums tika rīkots par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas 31. gadadienai un Latvijas – Austrijas diplomātisko attiecību simtgadei.

“4. maija svētki ir tā reize, kad visi kopā varam priecāties un pateikties par atgūto brīvību un neatkarību," uzrunājot koncerta viesus, sacīja Latvijas vēstniece Austrijā Veronika Erte. “Šogad aprit arī 100 gadi, kopš Austrija atzina Latviju de iure un abas valstis nodibināja diplomātiskās attiecības. Es esmu gandarīta, ka mums ir izdevies šos notikumus svinīgi atzīmēt klātienē”.

Koncerta programmā bija Pētera Vaska, Bruno Skultes, Paula Dambja, Imanta Zemzara un Helēnas Sorokinas darbi. Īpašu klausītāju atzinību izpelnījās Helēnas Sorokinas dziesmu cikla “Dzīvības koks” pirmatskaņojums ar Friča Bārdas dzejas vārdiem.

Viesu vidū bija Vīnes diplomātiskā korpusa pārstāvji, starptautisko organizāciju darbinieki, kultūras un mediju sektora pārstāvji, Latvijas diaspora Austrijā, kā arī Vīnes iedzīvotāji.

Pasākumu organizēja Latvijas vēstniecība Austrijā, Latviešu biedrība Austrijā un biedrība “Stimmkubator” ar Vīnes pilsētas un Breitenzē draudzes atbalstu.