Vēstniece Guna Japiņa iesniedz akreditācijas vēstules Šveices Konfederācijas prezidentam

15.12.2021. 15:54

2021. gada 14. decembrī Bernē notika Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Šveices Konfederācijā Gunas Japiņas akreditācija. Svinīgā ceremonijā Latvijas vēstniece iesniedza akreditācijas vēstules Šveices Konfederācijas prezidentam Gijam Parmelēnam (Guy Parmelin).

Sarunā ar Šveices Konfederācijas prezidentu Giju Parmelēnu vēstniece Guna Japiņa uzsvēra: “Latvijas un Šveices divpusējās attiecības ir senas un piesātinātas, un Latvija ir ieinteresēta saglabāt šo daudzveidību un intensitāti arī turpmāk”. Vēstniece ar Šveices prezidentu pārrunāja abu valstu politisko dialogu un divpusējo sadarbību dažādās jomās, tostarp izglītībā, pētniecībā un digitalizācijā, kā arī Eiropas Savienības un Šveices attiecību perspektīvas.

2021. gadā aprit 100 gadi, kopš Šveice atzina Latviju de iure, kā arī 30 gadi, kopš abas valstis atjaunoja diplomātiskās attiecības pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Vizītes laikā Šveicē vēstniece Guna Japiņa arī tiekas ar Šveices Federālā Ārlietu departamenta pārstāvjiem, Latvijas goda ģenerālkonsulu Šveicē, kā arī latviešu diasporas organizācijām Šveicē.

Latvijas vēstniece Šveicē rezidē Vīnē, Austrijā. Pienākumus Vīnē vēstniece uzsāka pildīt 2021. gada 30. augustā, amatā nomainot vēstnieci Veroniku Erti, kas Latvijas intereses Austrijā pārstāvēja kopš 2017. gada.