Latvijas piensaimnieki Baku iepazīstina ar jaunāko produkciju

03.11.2019. 17:06

2019. gada 30.-31. oktobrī Baku sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Azerbaidžānā Eiropas Savienības projekta “Milk River” ietvaros norisinājās Latvijas piensaimnieku vizīte. Delegāciju vadīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. Vizītē piedalījās Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis un Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe. Projektā piedalījās piena pārstrādes uzņēmumu AS "Tukuma piens", AS “Talsu piensaimnieks", AS "Jaunpils pienotava", AS "Cesvaines piens", SIA "Top Food", kā arī SIA "Rāmkalni Nordeco" pārstāvji.

30. oktobrī Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Dainis Garančs atklāja vizītes galveno pasākumu – tikšanos ar Azerbaidžānas valsts un pašvaldības pārstāvjiem, piena produktu izplatītājiem, tirgotājiem un medijiem. Piensaimnieki sniedza prezentācijas, rīkoja produktu degustācijas, sniedza intervijas AZ TV, CBC TV un ASAN Radio, saņemot pelnītu atzinību par Latvijas piena produktu kvalitāti un inovācijām to ražošanā.

PVD vadītājs M.Balodis vizītes ietvaros tikās ar Azerbaidžānas Pārtikas drošības aģentūras (AFSA) priekšsēdētāju Gošgaru Tamazli (Goshgar Tahmazli). No Latvijas puses sarunā piedalījās LPCS valdes priekšsēdētājs J. Šolks, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja I.Gulbe un Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā D.Garančs. Tikšanās laikā tika atzīmēts, ka AFSA darbības lauks atbilst PVD kompetencei. Visi jautājumi, kas saistīti ar pārtikas drošību, starp Latviju un Azerbaidžānu ir atrisināti, kas ļauj turpināt attīstīt Latvijas pārtikas produktu eksportu uz Azerbaidžānu. Pašlaik visvairāk tiek eksportēta piena un zivju produkcija.

Vizītes laikā delegācija apmeklēja arī vēstniecību, lai pārrunātu turpmāko sadarbību Latvijas piena produktu popularizēšanā un atbalstu piensaimnieku aktivitātēm Azerbaidžānā.

Vizītes laikā tika apmeklēti lielākie veikalu tīkli "BRAVO", "AVRORA", "BOLMART", “BazarStore”, PORT Baku un citi lielveikali, kā arī veikali "Gourmania" un "Pribaltika", kas šobrīd jau tirgo Latvijas produkciju Baku.