Baku tiek izrādīta Daces Štrausas gleznu izstāde "Karabahas zirgi"

28.09.2021. 09:33

2021. gada 28. septembrī Baku “Art Tower“ galerijā noslēgsies latviešu fotogrāfes un mākslinieces Daces Štrausas personālizstāde “Karabahas zirgi”. Izstāde tika atklāta 23. septembrī, klātesot Azerbaižānas sabiedrības, mākslas un diplomātiskā korpusa pārstāvjiem. Izstādes atklāšanā skanēja Azerbaidžānas tautas mūzika Nacionālās konservatorijas studentu izpildījumā. Izstādi rīkoja Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā sadarbībā ar “Art Tower“ galeriju, Azerbaidžānas Mākslas padomi un Baku vecpilsētas administrāciju.

Dace Štrausa no 2016. līdz 2019. gadam dzīvoja Azerbaidžānā un dabā iepazina Karabahas zirgus. Būdama zooinženiere viņa ne tikai tos fotografēja un aizrautīgi gleznoja, tādejādi iemūžinot Azerbaidžānas kultūras mantojumu, bet arī sniedza ieguldījumu Karabahas zirgu saglabāšanā. Kopumā D.Štrausa ir radījusi vairāk nekā 50 Karabahas zirgu gleznojumus.

Karabahas zirgu gleznu izstāde izpelnījās lielu ievērību un atzinību Azerbaidžānas sabiedrībā. Pirmo reizi D.Štrausas gleznojumi Baku tika izstādīti Muzeju centrā 2018. gada jūnijā Ārlietu ministrijas LV100 Publiskās diplomātijas programmas ietvaros. Pašreizējā izstāde ir ceļojošās izstādes sākums un to plānots izstādīt arī citviet Azerbaidžānā.

IMG 9031