Ķīnā arvien lielāka interese par pārtikas produktiem no Latvijas

11.09.2020. 07:36

11. septembrī Latvijas vēstniecības Ķīnas Tautas Republikā vadītājas vietniece Ingūna Vīksne un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Pekinā vadītājs Ingus Rozenblats vēstniecībā uzņēma Ķīnas Tautas Republikas Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra ģenerāldirektora vietnieku Juguo Songu (Juguo Song).

Tikšanās laikā J. Songs pastāstīja par 17. un 18. septembrī Šandongas (Shandong) provinces pilsētā Veifangā (Weifang) plānoto Centrālās un Austrumeiropas valstu lauksaimniecības produktu izstādi, kura notiks gan tiešsaistes, gan klātienes formātā. J. Songs uzsvēra, ka Latvijas lauksaimniecības produktiem, kuri ir zināmi ar savu izcilo kvalitāti, ir liels potenciāls Ķīnas patērētāju vidū. Šajā izstādē katra valsts piedalīsies ar trim pārtikas produktiem un katras valsts pārstāvim būs atvēlēts laiks tiešraidē, lai vairāk par tiem pastāstītu. No Latvijas ir atlasīti Rīgas Melnais balzams, dzirkstošais vīns Diva un MILZU! brokastu pārslas.

I.Vīksne pateicās par Latvijai piedāvāto iespēju un apliecināja, ka arī Latvijas uzņēmumu interese par Ķīnas tirgu arvien pieaug un tiem ir svarīgi atrast uzticamus sadarbības partnerus Ķīnā. I. Rozenblats, savukārt, iepazīstināja ar to Latvijas ražotāju produkciju, kura jau ir nopērkama gan Ķīnas lielveikalos, gan populārākajā interneta tirdzniecības vietnē Taobao.