Ārlietu ministra vadībā notiek OECD sesija par pārvaldības jautājumiem

31.05.2018. 14:59

2018. gada 31. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes ikgadējā sanāksmē Parīzē vadīja sesiju, kas bija veltīta OECD pārvaldības jautājumiem.

Uzrunājot klātesošos, E. Rinkēvičs apsveica Lietuvu un Kolumbiju ar pievienošanos OECD nolīguma parakstīšanai, kas pēc ratifikāciju rakstu iesniegšanas tām ļauj kļūt par pilntiesīgām organizācijas dalībvalstīm.

Ārlietu ministrs pauda atbalstu turpmākajai OECD paplašināšanai, kas ir viens no veidiem, kā veicināt OECD standartu izplatīšanu dažādās pasaules ekonomikās, palīdzot risināt aktuālos valdību ekonomiskos izaicinājumus. “Ir arī citi OECD rīcības veidi, kas veicina organizācijas standartu izplatību, piemēram, sadarbība ar galvenajiem partneriem, dažādām reģionālajām un valstu programmā, tostarp G7 un G20 valstu ietvaros. Mums ir jāizmanto visi šie sadarbības ietvari, lai skaidrotu OECD standartu pievienoto vērtību un ieinteresētu citas valstis tām pievienoties. Tas palīdzētu nodrošināt līdzvērtīgus konkurences apstākļus,” pauda E. Rinkēvičs.

Runājot par OECD pārvaldības jautājumu, Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka katrai OECD dalībvalstij ir jāīsteno viss savs dalības potenciāls organizācijā, piemēram, sniedzot ekspertīzi daudzās tautsaimniecības nozarēs. Tādējādi tas veicina un nodrošina katrai dalībvalstij labāku, ilgtspējīgāku un iekļaujošāku sabiedrības politiku un ārpolitisko mērķu īstenošanu.

 

Informācijai

OECD Ministru padomes priekšsēdētāja pienākumus šogad pilda Francija, savukārt Latvija un Jaunzēlande uzņēmušās priekšsēdētāja vietnieku pienākumus. Sanāksmes galvenā tēma ir daudzpusējā sadarbība (multilaterālisms) un tās loma, risinot jaunos ekonomikas, finanšu un klimata izaicinājumus. 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā