Partnervalstu jaunie profesionāļi noslēdz Latvijas atbalstītās studijas Eiropas tiesībās un ekonomikā

20.12.2019. 12:05

2019. gada 19. decembrī Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvās un Padziļinātās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā rudens semestri absolvēja 56 jaunie profesionāļi no Eiropas kaimiņu politikas reģiona, Rietumbalkānu un Centrālāzijas valstīm. Studiju programmu izlaidumā apsveikuma vārdus teica Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, aicinot partnervalstu pārstāvjus izmantot gūtās zināšanas, lai stiprinātu starpvalstu dialogu, ekonomisko sadarbību un tādējādi atbalstītu savu valstu ilgtspējīgu izaugsmi.

Parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka Latvijas mērķis ir dalīties ar labāko praksi un pieredzi, nodrošinot atbalstu tuvākajiem partneriem un veicinot sadarbību, tādēļ jau piecus gadus tiek atbalstītas Rīgas Juridiskās augstskolas rīkotās apmācības partnervalstu pārstāvjiem. “Mācības sniedz iespēju jaunajiem profesionāļiem ne tikai gūt jaunas zināšanas, bet stiprina arī profesionālo kontaktu loku, kas īpaši svarīgi globālajā pasaulē,” norādīja parlamentārā sekretāre. “Tādējādi patiess prieks, ka līdz ar šī semestra izlaidumu programmu absolventu tīkls partnervalstīs sasniedz 369 dalībniekus.”

Z. Kalniņa-Lukaševica pateicās Norvēģijai un Zviedrijai par finansiālo atbalstu programmu īstenošanai šajā semestrī, kā arī Rīgas Juridiskajai augstskolai un tās partneriem – Latvijas Universitātei, Rīgas Ekonomikas augstskolai, Latvijas Ārpolitikas institūtam un Eiropas Publiskās administrācijas institūtam – par profesionālo darbu mācību nodrošināšanā. 

Padziļinātās un Intensīvās programmas šoruden Latvijā apguva pilsoniskās sabiedrības, publiskās pārvaldes un akadēmiskās vides pārstāvji no 16 valstīm un teritorijām – Albānijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bosnijas un Hercegovinas, Ēģiptes, Gruzijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Kosovas, Moldovas, Palestīnas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Ukrainas un Uzbekistānas. Intensīvo programmu apguva arī viens pārstāvis no Latvijas. Mācību laikā dalībnieki guva ieskatu Eiropas Savienības darbībā un Latvijas pārejas un reformu pieredzē. Līdztekus lekcijām un semināriem dalībnieki apmeklēja Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kā arī devās mācību vizītē uz ES institūcijām Briselē un Luksemburgā. Šis bija jau devītais Padziļinātās programmas un septītais Intensīvās programmas semestris.

 

Informācijai

Starpdisciplinārās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvija veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada, un tās koordinē Rīgas Juridiskā augstskola. Trīs mēnešu Padziļinātā programma un sešu nedēļu Intensīvā programma finansējumu saņēmušas no Latvijas valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem attīstības sadarbības politikai, piesaistot arī citu starptautisko donoru – Norvēģijas, ASV, Zviedrijas, Šveices, Luksemburgas un Nīderlandes – finansējumu. Kopš 2014. gada abas apmācību programmas kopā absolvējuši 369 dalībnieki no Eiropas kaimiņu politikas reģiona, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā