Ēģiptē akreditēts Latvijas vēstnieks Ilmārs Breidaks

04.07.2020. 00:22

2020. gada 1. jūlijā Latvijas vēstnieks Ilmārs Breidaks iesniedza akreditācijas vēstuli Ēģiptes Arābu Republikas prezidentam Abdulfatāham Alsīsī (Abdel Fattah al-Sisi). Ceremonijā piedalījās arī Ēģiptes ārlietu ministrs Sāmihs Šukrī (Sameh Shoukry).

Vēstnieks augstu novērtēja iespēju strādāt Ēģiptē un veicināt abu valstu sadarbību. Latvijas un Ēģiptes divpusējās attiecības ir labas un draudzīgas. Norit aktīvs politiskais dialogs un sadarbība starptautiskajās organizācijās.

Latvijas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā darbojas kopš 2007. gada, un tās galvenais uzdevums ir stiprināt politisko dialogu, divpusējo sadarbību ekonomikā un kultūrā. Līdzās tradicionālajām eksporta nozarēm liels sadarbības potenciāls ir informācijas tehnoloģiju sektoram, ņemot vērā Ēģiptes centienus digitālās modernizācijas jomā. Ēģipte ik gadu ir starp 30 nozīmīgākajiem Latvijas eksporta partneriem. 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā