Parlamentārā sekretāre attālināti atklāj RJA Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā

26.10.2020. 16:05

2020. gada 26. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica atklāja astoto Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā, kuru šogad tiešsaistē apgūs 100 jauni profesionāļi no Eiropas Savienības (ES) Kaimiņu politikas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm.

Uzrunājot programmas dalībniekus, parlamentārā sekretāre norādīja, ka laikā, kad COVID-19 pandēmija ir ieviesusi izmaiņas mūsu dzīvēs, svarīgi apzināties izglītības un tās pieejamības nozīmīgumu. Šie sarežģītie apstākļi liek meklēt jaunus risinājumus un attīstīt inovatīvas pieejas. Ir ieguldīts nozīmīgs darbs, lai, pateicoties digitāliem risinājumiem, būtu iespējams īstenot šo programmu un mēs varētu sniegt partnervalstu pārstāvjiem vispusīgas zināšanas par ES darbības principiem un dalīties Latvijas pieredzē.

Parlamentārā sekretāre pateicās Rīgas Juridiskajai augstskolai un tās partneriem – Latvijas Universitātei, Latvijas Ārpolitikas institūtam, Rīgas Ekonomikas augstskolai un Eiropas Publiskās administrācijas institūtam – par ieguldīto darbu, lai nodrošinātu apmācību programmas īstenošanu, kā arī starptautiskajiem sadarbības partneriem – ASV, Norvēģijai, Zviedrijai, Luksemburgai, Nīderlandei un Šveicei – par līdzšinējo atbalstu.

Tiešsaistes Intensīvā programma ilgs astoņas nedēļas. Tajā piedalīsies publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi no 20 Austrumu partnerības, Centrālāzijas, Rietumbalkānu un Tuvo Austrumu reģiona partnervalstīm.

 

Informācijai

Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā Rīgas Juridiskā augstskola īsteno kopš 2016. gada, savukārt no 2014. gada augstskola īsteno trīs mēnešu Padziļināto programmu. Programmas tiek daļēji atbalstītas no Ārlietu ministrijai piešķirtā budžeta attīstības sadarbības politikas īstenošanai paredzētajiem līdzekļiem, kā arī piesaistot ASV un Norvēģijas valdību finansējumu. Atbalstu RJA īstenotajām programmām iepriekš sniegušas arī Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice. Kopš 2014. gada Padziļināto un Intensīvo programmu kopā absolvējuši 369 dalībnieki no 19 partnervalstīm.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā