Latvija apliecina konsekvento atbalstu Ukrainas, Gruzijas un Moldovas eirointegrācijai

17.06.2021. 18:20

2021. gada 17. jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks tikās ar Ukrainas vēstnieku Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko), Gruzijas vēstnieci Teu Maisuradzi (Tea Maisuradze) un Moldovas vēstnieku Andrianu Rošu (Andrian Roşa).

Vēstnieki informēja par Ukrainas, Gruzijas un Moldovas ārlietu ministru parakstīto tā saukto “Asociēto valstu trio” memorandu šā gada 17. maijā. Memorandā Ukraina, Gruzija un Moldova pauž apņēmību turpināt īstenot reformas saskaņā ar Eiropas Savienību (ES) noslēgtajiem Asociācijas līgumiem un Dziļas un visaptverošas brīvās tirdzniecības nolīgumiem, kas sekmētu sadarbību un ciešāku integrāciju ar ES. Vēstnieki paskaidroja, ka memorands paredz sadarbības un koordinācijas pasākumus starp ārlietu ministrijām integrācijas ar ES un Austrumu partnerības jautājumos.

J. Mažeiks apliecināja Latvijas konsekvento atbalstu Ukrainas, Gruzijas un Moldovas eirointegrācijas centieniem. Parakstītais “Asociēto valstu trio” memorands tiek vērtēts kā skaidrs signāls apņēmībai tuvināties ES. Ciešāka sadarbība starp valstīm ir svarīga, lai sasniegtu labākus rezultātus reformu procesā, tādejādi veicinot sadarbības padziļināšanu ar ES un partnervalstu noturību. Politiskais direktors norādīja, ka Latvija, izmantojot attīstības sadarbības politikas instrumentus, turpinās sniegt palīdzību Ukrainai, Gruzijai un Moldovai, daloties ar pieredzi un ekspertīzi.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā