Ārlietu ministrs pauž Latvijas atbalstu Starptautiskās koalīcijas ISIL sakāvei pretterorisma centieniem

28.06.2021. 18:19

2021. gada 28. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Starptautiskās koalīcijas ISIL sakāvei ministru sanāksmē Romā, Itālijā, lai pārrunātu līdzšinējo dalībvalstu veikumu un sasniegto progresu cīņā pret ISIL. E. Rinkēvičs atzīmēja, ka Starptautiskā koalīcija ISIL sakāvei ir veikusi nozīmīgu ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā, turpinot stabilizēt situāciju atbrīvotajās teritorijās Sīrijā un Irākā, kā arī aktīvi strādājot ISIL propagandas apkarošanā, bijušo ārvalstu kaujinieku un viņu ģimenes locekļu repatriācijas un rehabilitācijas, un terorisma finansēšanas novēršanā. “Tomēr starptautiskajai sabiedrībai jābūt gatavai adaptēt jaunas stratēģijas, jo ISIL draudi kļuvuši asimetriski un globāli izkaisīti,” uzsvēra ārlietu ministrs.

E. Rinkēvičs apliecināja Latvijas apņemšanos turpināt atbalstīt koalīcijas centienus, tostarp ar militārajiem ekspertiem Irākā un palīdzības novirzīšanu Sīrijas turpmākai stabilizācijai. “Tikai kopīgi sadarbojoties un balstoties visaptverošā pieejā, mēs panāksim pilnīgu teroristiskā grupējuma ISIL sakāvi,” pauda E. Rinkēvičs. Uzrunas noslēgumā ministrs īpaši uzsvēra nepieciešamību novērst teroristu un vardarbību atbalstošu vēstījumu un materiālu izplatību tiešsaistes platformās.

Iepriekšējā Koalīcijas ministru sanāksme notika 2019. gada februārī Vašingtonā.

 

Informācijai

Starptautiskā koalīcija ISIL sakāvei ir izveidota 2014. gadā. Tajā ietilpst 83 valstis un organizācijas, kas apvienojušās, lai efektīvi cīnītos pret ISIL grupējumu un novērstu tā radītos draudus. Latvija koalīcijai pievienojās īsi pēc tās izveides. Koalīcijas mērķu sasniegšanai Latvija piedalās Apvienoto spēku militārajā operācijā Inherent Resolve, kā arī 2020. gadā sadarbībā ar starptautisko nevalstisko organizāciju "Un Ponte Per” (“Tilts uz”) sniegusi finansiālu atbalstu Sīrijai vardarbības mazināšanā pret sievietēm un meitenēm Sīrijas ziemeļos, Rakas reģionā, tostarp bēgļu nometnēs.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā