Valsts sekretārs atvadu vizītē pieņem Nīderlandes vēstnieku

09.07.2021. 14:37

2021. gada 9. jūlijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs atvadu vizītē tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Hovertu Janu Kornelisu Beilu de Vrū (Govert Jan Cornelis Bijl de Vroe).

Valsts sekretārs augstu novērtēja vēstnieka ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā, kā arī akcentēja ciešo Latvijas un Nīderlandes sadarbību – 2021. gadā apritēja 100 gadi, kopš Nīderlande atzina Latviju de iure.

Sarunu partneri bija vienisprātis, ka tās saista aktīvs politiskais dialogs un arvien pieaugoša ekonomiskā sadarbība. Valsts sekretārs izcēla Latvijas un Nīderlandes vienoto virzību uz augstas pievienotās vērtības produktu attīstīšanu, izstrādi un pielietošanu inovatīvo tehnoloģiju jomās. A. Pelšs pateicās Nīderlandei par ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā, kā arī par izcilo divpusējo sadarbību drošības jomā.

Aktīva sadarbība ar Nīderlandi notiek ne tikai ES un NATO, bet arī Baltijas valstu un Beniluksa valstu sadarbības formātā.

 

Vēstnieks Hoverts Jans Korneliss Beils de Vrū Latvijā tika akreditēts 2018. gada 28. augustā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā