Latvija izveido diplomātiskās attiecības ar Gvinejas Bisavas Republiku

15.07.2021. 16:46

2021. gada 14. jūlijā Ņujorkā tika parakstīts kopīgs komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latvijas Republiku un Gvinejas Bisavas Republiku (República da Guiné-Bissau). Kopīgo komunikē Latvijas vārdā parakstīja vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Andrejs Pildegovičs, bet Gvinejas Bisavas vārdā – vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Henriks Adriano Da Silva (Henrique Adriano Da Silva).

Abu valstu vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas sekmēs divpusējo sadarbību un sadarbību starptautiskajās organizācijās. Sarunas laikā tika pārrunāts par Latvijas kandidatūrām ANO Drošības padomē un Starptautisko tiesību komisijā, kā arī iespējamās abu valstu amatpersonu tikšanās.

Gvineja Bisava pasludināja neatkarību 1973. gadā un no citu valstu puses tika atzīta 1974. gadā. Tā atrodas Rietumāfrikā un iedzīvotāju skaits ir gandrīz 2 miljoni.

Latvijas Republika kopš neatkarības atgūšanas ir atjaunojusi vai izveidojusi diplomātiskās attiecības ar gandrīz visām pasaules valstīm, kas ir pamats valstu attiecību un sadarbības attīstīšanai.

Šobrīd diplomātiskās attiecības ir noslēgtas ar 190 no 193 ANO dalībvalstīm. Latvijas ārlietu dienests turpina strādāt, lai noslēgtu diplomātiskās attiecības ar vēl trim ANO dalībvalstīm – Butānu, Dienvidsudānu un Māršala Salām.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā