Ārlietu ministrijas paziņojums par jaunās valdības apstiprināšanu Moldovā

06.08.2021. 16:12

2021. gada 6. augustā Moldovas parlaments apstiprināja jauno ministru kabinetu ar Natāliju Gavriļicu (Natalia Gavrilița) premjerministres amatā.

Apsveicama jaunās Moldovas valdības paustā stingrā apņemšanās atsākt darbu reformu īstenošanā, kas veicinās ilgtspējīgu valsts attīstību, sabiedrības drošību un ciešākas attiecības ar Eiropas Savienību (ES).

Valdības izvirzītās prioritātes atspoguļo Moldovas pilsoņu skaidro izvēli par savas valsts demokrātisku nākotni, kas tika izdarīta 11. jūlija parlamenta ārkārtas vēlēšanās.

Latvija atbalsta Moldovas izvēlēto ceļu ciešākai integrācijai ar ES. Tas sniegtu ieguldījumu ES un Moldovas noslēgtā Asociācijas līguma, kā arī Dziļas un aptverošas brīvās tirdzniecības nolīguma ieviešanā.

Latvija vēlas turpināt aktīvu sadarbību ar jauno Moldovas valdību un dalīties pieredzē, tādejādi atbalstot Moldovas reformu centienus.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā