Valsts sekretārs akreditācijas vizītē pieņem jauno Nīderlandes vēstnieci

18.08.2021. 14:08

2021. gada 18. augustā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs iepazīšanās vizītē tikās ar jauno Nīderlandes Karalistes vēstnieci Latvijā Klaudiju Magdalenu Njo Pītersi (Claudia Magdalena Njoo Pieterse).

Valsts sekretārs akcentēja ciešās Latvijas un Nīderlandes divpusējās attiecības, uzsverot, ka 24. martā apritēja simts gadi, kopš Nīderlande atzina Latviju de iure. Nīderlande ir Latvijai tuvs sabiedrotais un svarīgs partneris ES un NATO, kā arī citās starptautiskajās organizācijās. Abas valstis saista ciešs dialogs visās jomās un līmeņos, tajā skaitā arvien pieaugošajā Baltijas valstu un Beniluksa Savienības sadarbībā.

A. Pelšs pauda, ka vēl ciešāku divpusējo sadarbību varētu veicināt turpmāka augsta līmeņa vizīšu apmaiņa, kā arī ekonomiskās sadarbības potenciāla izmantošana, it sevišķi inovatīvo tehnoloģiju, bioloģiskās pārtikas un kokapstrādes produktu jomās. A. Pelšs arī aicināja Nīderlandi izmantot Latvijas “Investīciju zaļā koridora” priekšrocības.

Valsts sekretārs pateicās Nīderlandei par ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā un par izcilo divpusējo sadarbību drošības jomā.

Vēstniece ir strādājusi Nīderlandes Ārlietu ministrijas Attīstības sadarbības direkcijā un Eiropas integrācijas departamentā, kā arī Nīderlandes pārstāvniecībā Eiropas Padomē un Nīderlandes vēstniecībā Itālijā.

Akreditācijas ceremonija pie Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita plānota 30. augustā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā