Valsts sekretārs akreditācijas vizītē pieņem jauno Šveices Konfederācijas vēstnieku

21.11.2022. 17:03

2021. gada 18. augustā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Šveices ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Martēnu Ksavjē Mišlē (Martin Xavier Michelet), kurš bija ieradies akreditācijas vizītē.

Valsts sekretārs sveica jauno vēstnieku ar stāšanos amatā un uzsvēra Šveices kā partnera nozīmīgumu, abām valstīm uzturot aktīvu un konstruktīvu politisko dialogu.

Latviju un Šveici vieno ilglaicīga, vēsturiska saikne, un valsts sekretārs A. Pelšs vēstniekam pauda gandarījumu, ka tieši šogad, kad aprit 100 gadi, kopš Šveice atzina Latviju de iure, un 30 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas, Latviju oficiālajā vizītē apmeklēja Šveices ārlietu ministrs Ignacio Kassis (Ignazio Cassis).

Sarunu partneri bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt ekonomisko sadarbību, īpašu potenciālu saredzot augstajās tehnoloģijās.

Amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības un Šveices attiecības, un A. Pelšs akcentēja Šveices kā ES partnera nozīmi ne tikai divpusējā, bet arī starptautiskā līmenī, tāpēc Latvijas interesēs arvien ir ciešas attiecības starp ES un Šveici. Respektējot Šveices puses lēmumu pārtraukt ES-Šveices institucionālā ietvarlīguma sarunas, valsts sekretārs vienlaikus pauda cerību, ka tiks rasts abpusēji pieņemams risinājums, kas sekmētu konstruktīvu politisko dialogu un aktīvu ekonomisko sadarbību arī turpmāk.

A. Pelšs arī izteica pateicību par Šveices Finanšu palīdzības programmas ietvaros realizētajiem projektiem Latvijā un apliecināja interesi sadarbību turpināt.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā