Uzlabojumi vīzu pieteikumu iesniegšanā ceļošanai uz Latviju un apmeklētāju apkalpošanas jomā

30.09.2016. 17:43

Sākoties aktīvai vasaras tūrisma sezonai, Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārā nodaļa informē par vairākiem uzlabojumiem vīzu pieteikumu iesniegšanā ceļošanai uz Latviju un apmeklētāju apkalpošanas jomā.

No šī gada 1.jūnija, iesniedzot vīzas pieteikumu ārpakalpojuma sniedzēja Pony Express vīzu centrā Maskavā, ārpakalpojuma sniedzēja pakalpojuma maksa ir samazināta no 25 EUR uz 20 EUR. Vīzu centrā Šengenas vīzas pieteikumus var iesniegt katru darba dienu bez iepriekšēja pieraksta, apmeklētajiem ir nodrošināta ērta un ātra vīzas pieteikuma iesniegšana.

Vīzas pieprasītājiem ir nodrošināta iespēja iesniegt Šengenas vīzas pieteikumu arī tieši vēstniecības Konsulārajā nodaļā, iepriekš pierakstoties pa bezmaksas tālruni 8-800-250-49-36.

No šī gada 1.jūnija arī  vēstniecības Konsulārās nodaļas kancelejā Kaļiņingradā tiek nodrošināts vīzas pieprasītāju iepriekšējs pieraksts. Pieraksts tiek veikts pa bezmaksas tālruņa numuru 8-800-250-49-36. Akreditēto tūrisma kompāniju klientu iepriekšējs pieraksts tiek veikts elektroniski, nosūtot informāciju uz Kanceleju elektroniski - Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. 

Vienlaikus, sākot no šī gada 1.jūnija, par Konsulārās nodaļas Kancelejas Kaļiņingradā sniegtajiem pakalpojumiem ir noteikta bezskaidras naudas norēķinu kārtība. Apmeklētājiem ir iespēja norēķināties ar maksājumu kartēm: VISA; VISA Electron; VPAY; MasterCard un Maestro.

Plašāka informācija atrodama vēstniecības mājas lapā - http://www.mfa.gov.lv/moscow