Dubultpilsonība

02.12.2023. 00:51

Ja Jums jau ir Latvijas pilsonība un esat kļuvis arī par citas valsts pilsoni, tad Jums ir jāreģistrē ziņas Fizisko personu reģistrā, nosūtot dokumentus pa pastu uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde Latvijā.

Dubultpilsonība | Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (pmlp.gov.lv)

Dokumentus var iesniegt klātienē vēstniecībā. Samaksa par dokumentu pārsūtīšanu uz Latviju 40EUR, apmaksa veicama ar bankas karti.

Jūsu pilsonības pieteikums ar dokumentiem tiks nosūtīts uz kompetento Latvijas iestādi – Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP).

Jautājumu gadījumos lūdzam vērsties vēstniecības Konsulārajā nodaļā pa konsultāciju tālruni +1 (202) 328-2884 (no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 12.00 un no plkst. 14.00 līdz 16.00 pēc ASV Austrumu zonas laika) vai pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Valstu saraksts, ar kurām ir pieļaujama dubultpilsonības izveidošanās.

SVARĪGI! Ja Jūs esat kļuvis par tādas valsts pilsoni, ar kuru nav pieļauta dubultpilsonības izveidošanās, tad Jūsu pienākums ir atteikties no Latvijas pilsonības.

* Fiziskas personas datu (vārda, uzvārda, personas koda un citu iesniegumā norādīto personas datu) apstrādes tiesiskais pamats ir Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta c) apakšpunkts. Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ārvalstīs juridiskais pienākums ir apstrādāt personas datus saskaņā ar Ministru Kabineta 22.06.2021. noteikumiem Nr.412 „Ziņu iekļaušanas un aktualizēšanas kārtība Fizisko personu reģistrā”.