Ārlietu ministrija tiešsaistē rīko Latvijas vēstnieku ikgadējo sanāksmi

18.01.2021. 17:53

2021. gadā no 18. līdz 29. janvārim tiešsaistē norisinās Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme, lai pārrunātu ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus. Sanāksmi tradicionāli atklāj ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Programmā ir paredzētas tiešsaistes diskusijas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, Ministru prezidenta biedru, aizsardzības ministru Arti Pabriku, satiksmes ministru Tāli Linkaitu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu, ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Kasparu Rožkalnu, Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu un citām valsts amatpersonām.

Sanāksmes laikā liela uzmanība tiks pievērsta Eiropas Savienības (ES) nākotnes jautājumiem un Latvijas ieguldījumam ES stiprināšanā. Šajā diskusijā piedalīsies arī Vācijas federālās kancleres padomnieks ES jautājumos Ūve Korsepiuss (Uwe Corsepius), kurš šogad būs vēstnieku sanāksmes galvenais goda viesis. ES jautājumus vēstnieki apspriedīs arī ar ES Komisijas ģenerālsekretāri Ilzi Juhansoni.

Lai pārrunātu pagājušā gada notikumus un aktuālo situāciju Baltkrievijā, vēstniekiem būs saruna ar Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības līderes Svjatlanas Cihanouskas (Sviatlana Tsikhanouskaya) ārlietu padomnieku Valeriju Kavaleuski (Valery Kavaleuski).

Tāpat plānota viedokļu apmaiņa par Latvijas preču un pakalpojumu eksporta veicināšanu un investīciju piesaisti. Vēstniekus ar savu darbību iepazīstinās viens no veiksmīgākajiem Latvijas augsto tehnoloģiju uzņēmumiem “HansaMatrix”.

Vēstnieki pārrunās arī drošības politikas jautājumus, koncentrējoties uz NATO-2030 procesu, hibrīdo apdraudējumu un bruņojuma kontroli. Ņemot vērā Latvijas gatavošanos kandidēšanai ANO Drošības padomē, tiks diskutēti arī ar šo procesu saistītie jautājumi. Ar pieredzi ANO Drošības padomē dalīsies Vācijas vēstnieks ANO Kristofs Heisgens (Christoph Heusgen).

Diskusijās par Krievijā un Ķīnā notiekošajiem procesiem piedalīsies Kārnegī centra Maskavā direktors Dmitrijs Treņins (Dmitri Trenin) un domnīcas MERICS izpilddirektors Miko  Huotari (Mikko Huotari).

Svarīga sanāksmes apspriedes tēma būs diasporas politikas īstenošana, balstoties uz valdības nupat apstiprināto Plānu darbam ar diasporu 2021.-2023. gadam.

 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā