Aicinām vērot Latvijas vadībā notiekošo ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forumu 4.–5. maijā

03.05.2021. 10:58

Šī gada 4.–5.maijā notiks ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forums, ko vadīs tā līdzpriekšsēdētāji – Latvijas vēstnieks ANO Ņujorkā Andrejs Pildegovičs un Indonēzijas Pastāvīgās pārstāvniecības ANO pilnvarotais lietvedis – vēstnieks Mohamads Koba (Mohammad Koba).

Foruma tēma ir zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju loma ilgtspējīgas un noturīgas atveseļošanās veicināšanā no Covid-19 pandēmijas, kā arī iekļaujoša rīcība ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā.

Forumā īpašu uzmanību pievērsīs zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju lomai ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā un pārrunās jauno tehnoloģiju straujās attīstības ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību, iekļautību, digitālo sadarbību un globālās digitālās transformācijas iespējām.

5. maija forumā par iekļautības veicināšanu inovāciju radīšanā piedalīsies Riga Tech Girls vadītāja Anna Andersone. Viņa dalīsies pieredzē par sieviešu un meiteņu iesaisti tehnoloģiju un IT nozarē. 

Foruma programma pieejama mājaslapā https://sdgs.un.org/tfm/STIForum2021, kā arī to būs iespējams vērot tiešraidē ANO televīzijā http://webtv.un.org

 

Uzziņai

2020. gada 1. janvārī Latvija sāka trīs gadu darba periodu ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē (ECOSOC), kas ir ANO galvenā struktūra un nodarbojas ar ilgtspējīgas attīstības un ekonomiskajiem jautājumiem.

Latvija ir ievēlēta arī divās ECOSOC apakšstruktūrās – ANO Sieviešu statusa komisijā un ANO Zinātnes un tehnoloģiju attīstības komisijā.

Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forums ir daļa no ANO Tehnoloģiju veicināšanas mehānisma, kas izveidots ECOSOC ietvaros 2015.gadā, apstiprinot ANO Dienaskārtību ilgtspējīgai attīstībai 2030. Forums nodrošina viedokļu apmaiņu par zinātni, tehnoloģijām un inovācijām, piesaistot plašu ANO dalībvalstu, ANO sistēmas institūciju, pilsoniskās sabiedrības, privātā sektora un akadēmisko aprindu pārstāvju dalību. Tā diskusiju secinājumi kalpo kā ieguldījums ANO Augsta līmeņa politiskā foruma par ilgtspējīgu attīstību darbā, kas ir galvenais koordinējošais ANO formāts Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanas pārraudzībai. Latvija pirmo reizi ir uzņēmusies foruma vadīšanas funkcijas, apliecinot savu ieguldījumu ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā