ANO Cilvēktiesību padomes 46. sesija – Vispārējās debates 10. darba kārtības punkta ietvaros – V. E. vēstnieka Bahtijora Hasana paziņojums

20.04.2021. 17:11

Ženēva, 2021. gada 23. marts

Paldies, prezidentes kundze!

Latvija pievienojas Eiropas Savienības sniegtajam paziņojumam.

Mēs augstu vērtējam Augstās  komisāres cilvēktiesību jautājumos biroja (OHCHR) darbu tehniskās palīdzības un spēju palielināšanas jomā, kā arī Gruzijas valdībai sniegto atbalstu, lai vēl vairāk uzlabotu cilvēktiesību veicināšanu un aizsardzību valstī.

Latvija joprojām ir dziļi noraizējusies par cilvēktiesību pārkāpumiem, kas turpinās Gruzijas reģionos – Abhāzijā un Chinvali/Dienvidosetijā –, kas šobrīd neatrodas faktiskā Gruzijas valdības kontrolē. 

Mēs esam vienlīdz noraizējušies, ka OHCHR un citiem atbilstīgiem starptautiskiem un reģionāliem cilvēktiesību mehānismiem joprojām liegts piekļūt šiem reģioniem. Mēs atkārtoti aicinām varasiestādes, kas kontrolē abus reģionus, nekavējoties nodrošināt beznosacījumu un netraucētu piekļuvi abiem reģioniem.

Latvija atbalsta rezolūciju par sadarbību ar Gruziju, kas tiek virzīta Padomes 10. darba kārtības punkta ietvaros, un turpmākajās sesijās cer saņemt jaunāko informāciju par tās ieviešanu. 

Noslēgumā es vēlētos atkārtoti apliecināt Latvijas valdības nelokāmu atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās.

Pateicos!

 

Teksts oriģinālvalodāhttps://www.mfa.gov.lv/en/geneva/news/67694-un-human-rights-council-46th-session-item-10-general-debate-statement-by-h-e-ambassador-bahtijors-hasans

 


Preses kontaktiem:

Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ženēvā
Adrese: 137 Rue de Lausanne, C.P. 193, 1211 Ženēva 20, Šveice
Tālrunis: +41 22 738 51 11
Fakss: +41 22 738 51 71
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: https://www.mfa.gov.lv/geneva

Seko līdzi pārstāvniecībai ANO Ženēvā: twtr

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā