Valsts prezidents pasniedz akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniecei Somijā Dacei Treijai-Masī

14.07.2022. 10:56

2022. gada 13. jūlijā Latvijas Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajai Latvijas Republikas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Somijas Republikā Dacei Treijai-Masī.

Darba gaitas Ārlietu ministrijā D. Treija-Masī uzsāka 1992. gadā. Vadījusi Informācijas nodaļu, Āzijas un Āfrikas valstu nodaļu, ES politikas nodaļu, kā arī bijusi ES departamenta direktora vietniece un Starptautisko organizāciju un humanitāro jautājumu departamenta direktore. Vēstniece veica arī pirmās sekretāres pienākumus Latvijas vēstniecībā Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES, kā arī vēstniece Politiskajā un drošības komitejā. D. Treija-Masī bijusi Latvijas Ministru prezidenta ārlietu padomniece, bet kopš 2017. gada – Latvijas vēstniece Japānā, kā arī nerezidējošā vēstniece Austrālijā un Jaunzēlandē. 

Vēstniece studējusi Latvijas Universitātē, ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē. Pārvalda angļu, krievu, franču un japāņu valodu.

Dace Treija-Masī amatā nomaina Kristīni Našenieci, kura bija Latvijas vēstniece Somijā kopš 2018. gada.