Seminārs sadarbības stiprināšanai starp Latviju un Īriju ERASMUS+ programmas ietvaros

04.11.2021. 17:51

2021.gada 4.novembrī notika Latvijas vēstniecības Īrijā ar Īrijas vēstniecības Latvijā atbalstu organizētais seminārs veltīts sadarbības stiprināšanai starp abām valstīm ERASMUS+ programmas ietvaros. Seminārā piedalījās 15 pārstāvji no ERASMUS+ programmā iesaistītajām institūcijām Latvijā un Īrijā: Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras,  Īrijas Augstākās un tālākizglītības, pētniecības, inovāciju un zinātnes ministrijas, Īrijas Augstākās izglītības aģentūras un Īrijas Tālākizglītības un profesionālās izglītības aģentūras Léargas.

Atklājot semināru, Latvijas vēstnieks Īrijā Jānis Sīlis un Īrijas vēstniece Latvijā Īmera Frīla (Eimear Friel) pateicās visiem klātesošiem par izrādīto interesi sadarbības attīstībā starp abām valstīm un uzsvēra, ka abas vēstniecības ir gatavs sniegt visu nepieciešamo atbalstu sadarbības  Erasmus+ ietvaros tālākai stiprināšanā.

Semināra laikā tika pārrunāta esošā situācija un identificētas jomas, kurām būtu jāpievērš īpaša vērība, piem., skolēnu un mācību spēku apmaiņai starp abām valstīm, kā arī plašākai diasporas iesaistei apmaiņas programmās.

Puses vienojās, ka tuvākajā laikā izvērtēs jau esošo pieredzi un uzrunās potenciālos interesentus dalībai apmaiņas programmās, kā arī izteica gatavību atkārtoti tikties 2022.gada aprīlī vai maijā, lai turpinātu iesākto darbu.