Īrijā strādājošo latviešu medicīnas darbinieku tikšanās Dublinā

08.11.2021. 13:38

2021.gada 5.novembrī notika Latvijas vēstniecības Īrijā sadarbībā ar  Diasporas māsu un vecmāšu apvienību un Latviešu ārstu un zobārstu apvienību organizētā Īrijā strādājošo latviešu medicīnas darbinieku tikšanās.

Atklājot pasākumu, Latvijas vēstnieks Īrijā izteica pateicību visiem medicīnas darbiniekiem par darbu šajā Covid-19 krīzes laikā un aicināja aktīvi iesaistīties diasporas sabiedriskajā dzīvē, īpaši uzrunājot jauno paaudzi, stāstot par savu darbu un mudinot viņus to izvēlēties kā savu nākotnes profesiju.

Par šā gada maijā izveidotās Diasporas māsu un vecmāšu apvienības (DiMVA) mērķiem un plānotajām aktivitātēm stāstīja Īrijas Limerikas Universitātes slimnīcā strādājošā Līga Čaunāne un aicināja klātesošos kļūt par DiMVA biedriem.

Karīna Beinerte, kura kopā ar Daci Dimzu Jones bija ieradušās uz šo pasākumu no Apvienotās Karalistes, savukārt izstāstīja par Latviešu ārstu un zobārstu apvienību, kura dibināta vēl tālajā 1947.gadā un apvienoja trimdas ārstus un zobārstus.

Latvijas vēstniecība Īrijā mudināja klātesošos medicīnas darbiniekus aicināt diasporas pārstāvjus uzticēties ārstiem un zinātniekiem un vakcinēties, aizsargājot sevi un līdzcilvēkus.

Klātesošie izteica cerību, ka nākamo tikšanos varētu rīkot pavasarī, satīklojot vēl vairāk Īrijā dzīvojošos medicīnas darbiniekus.

Vairāk par pašām organizācijām un iespējām tām pievienoties var atrast: