Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienai veltītā pieņemšana Dublinā

17.11.2021. 13:00

2021.gada 16.novembrī Dublinā, Īrijas Imigrācijas muzeja (EPIC - Irish Emigration Museum) telpās, notika Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienai veltītā pieņemšana, kurā piedalījās Dublinas mēra vietnieks, Īrijas Ārlietu ministrijas pārstāvji, Īrijas institūciju pārstāvji,  diplomātiskais korpuss un latviešu diasporas organizāciju vadītāji Īrijā. Viesiem bija iespējams arī apskatīt ceļojošo izstādi “Latvijas dārgumi”, kas veltīta izcilām Latvijas personībām un pasaulē atpazīstamām Latvijas eksporta precēm.

Uzrunājot viesus, Latvijas vēstnieks Īrijā Jānis Sīlis uzsvēra, ka Latvija savā vēsturē ir piedzīvojusi ļoti grūtus un arī labus laikus, kad valstiskā neatkarība tika zaudēta un vēlāk atkal atgūta, taču pat tumšākajās mūsu vēstures dienās tautas brīvības gars, demokrātijas un neatkarības ideja tika uzturēta dzīva.

“Šodien mēs lepojamies, ka esam daļa no Rietumu demokrātiskās pasaules,” teica vēstnieks. “Esmu pārliecināts, ka mūsu jaunā paaudze cieši turēsies pie šīm vērtībām un tās tiks saglabātas arī nākotnes paaudzēm.”

Vēstnieks aicināja arī visus  klātesošos 18.novembra vakarā doties uz Lifī upes krastmalu Dublinas centrā, lai vērotu slavenā Semjuela Beketa tilta (Samuel Beckett Bridge) izgaismošanu Latvijas karoga krāsās, par ko ir jāpateicas Dublinas pilsētas domes atbalstam.

Latvijas vēstniecība Īrijā vēlas arī izteikt milzīgu pateicību  EPIC muzeja direktoram Dr. J.Patrick Greene un viņa komandai par iespēju rīkot valsts svētku pieņemšanu Īrijas vēsturē tik nozīmīgā vietā.