Eiropas dienā Latvijas vēstnieks Īrijā Jānis Sīlis apmeklē skolas Mullingar pilsētā

12.05.2022. 12:44

2022.gada 9.maijā, atzīmējot Eiropas dienu, Latvijas vēstnieks Īrijā Jānis Sīlis un Īrijas valsts ministrs pašvaldību un plānošanas jautājumos Pīters Burks (Peter Burke) kopīgi apmeklēja divas skolas Mullingar pilsētā - Mullingar Educate Together un Mullingar Community College.

Vēstnieks J.Sīlis jaunajai paaudzei uzsvēra Eiropas Savienības (ES) vērtības un to, cik svarīgi gan ES, gan indivīdu līmenī būt vienotiem saskaroties ar dažādiem izaicinājumiem, piemēram, Krievijas agresiju Ukrainā. Vēstnieks arī mudināja jauniešus un bērnus mudināja izmantot ES sniegtās iespējas un atcerēties, ka tieši viņi ir ES nākotne un tie, kuri noteiks to, kā šis projekts attīstīsies nākotnē.

Vēstnieks abās mācību iestādēs pastāstīja par Latviju kā ES dalībvalsti, Latvijas vēsturi, dabu un kultūru. Skolēni aktīvi uzdeva jautājumus par Latviju un izrādīja īpašu interesi par diplomātu ikdienu un to, kā var kļūt par diplomātu un kādas prasmes nepieciešams apgūt.

Abās skolās mācās arī latviešu bērni, ar kuriem vēstniekam bija iespēja iepazīties, parunāt par viņu nākotnes plāniem un iespējamo interese atgriezties vai studēt Latvijā, piemēram, arī ERASMUS+ programmas ietvaros.

Un abas skolas bija parūpējušās par īpašiem sveicieniem un kārumiem, zinot, ka tās apmeklēs vēstnieks tieši no Latvijas. Paldies par sirsnīgo uzņemšanu un atmosfēru, lielo interesi, bezgala gardajām vēja kūkām un Lācīša ķepainīša konfektēm!

Skolu apmeklējumu pa visu Īrijas teritoriju Eiropas dienā organizēja Francijas vēstniecība Īrijā sadarbībā ar Īrijas Ārlietu ministriju.