Svinīgās svētku pieņemšanas vēstniecībā Dublinā par godu Latvijas proklamēšanas 104.gadadienai

19.11.2022. 13:48
Svinīgās svētku pieņemšanas vēstniecībā Dublinā par godu Latvijas proklamēšanas 104.gadadienai

2022.gada 18.novembrī Latvijas vēstniecības Īrijā telpās norisinājās valsts svētku pieņemšana, uz kuru tika aicināti Latvijas diasporas Īrijā dažādu organizāciju un pašdarbības kolektīvu vadītāji, kā arī aktīvākie tautieši, kuri iesaistās diasporas politikas mērķu īstenošanā. 

Valsts svētku pieņemšanu atklāja vēstnieks Juris Štālmeistars, kurš savā uzrunā viesus sveica valsts svētkos, kā arī pateicās par lielo ieguldījumu, ko viņi sniedz, organizējot dažādas aktivitātes latvietības saglabāšanā Īrijā. Vēstnieks mudināja tautiešus būt stipriem un vienotiem īpaši šajos laikos. Citējot valsts prezidenta Egila Levita apsveikumu svētkos, vēstnieks aicināja katram gūt savu iekšējo piepildījumu, vienlaikus ejot Latvijas kopējo ceļu. Uzrunas noslēgumā vēstnieks apliecināja savu un vēstniecības kolektīva gatavību turpināt atbalstīt diasporu tās aktivitātēs. 

Svētku pasākumu papildināja divu amatieru kolektīvu koru LA’IR un eLVé muzikālie priekšnesumi.

Savukārt, 17.novembrī vēstniecībā uz svētku pieņemšanu tika pulcināts Īrijas diplomātiskais korpuss, vēstniecības sadarbības partneri no Īrijas valsts, pašvaldību un sabiedriskajām iestādēm, kā arī Latvijas goda konsule Īrijā. Vēstnieks Juris Štālmeistars viesiem pateicās par pagodināšanu ar savu klātbūtni Latvijai tik nozīmīgā datumā, kurā tiek svinēta Latvijas valsts neatkarības proklamēšana un vienlaikus arī tās demokrātiskās vērtības, ar kurām mēs kopīgi varam stāties pretī šodienas galvenajam izaicinājumam – Krievijas agresīvajam karam Ukrainā. Vēstnieks savā uzrunā arī vilka paralēles starp Lāčplēša dienu un Hersonas pilsētas atbrīvošanu Ukrainā 11.novembrī, uzsverot, ka abas šīs kaujas tika izcīnītas ar lielu degsmi un iekšējo pārliecību par savu valsti un tās brīvību.

Svētku nedēļas laikā Dublinā tika arī izgaismots Semjuela Beketa tilts, kā arī vēstniecība rīkoja Lāčplēša dienas piemiņas pasākumu Miera parkā.