Vēstnieks Juris Štālmeistars tiekas ar Latviešu biedrības Īrija priekšsēdētāju

12.01.2023. 15:18

2023.gada 11.janvārī Latvijas vēstnieks Īrijā Juris Štālmeistars tikās ar Latviešu biedrības Īrija (LBI) priekšsēdētāju Ingunu Grietiņu-Dārziņu, lai pārrunātu biedrības projektus, kas saņēmuši daļēju Ārlietu ministrijas finansiālo atbalstu.

Puses vienojās, ka jāmeklē veidi kā kopīgi sadarbojoties radīt lielāku sinerģiju starp diasporas organizāciju projektiem un vēstniecības darbu publiskās diplomātijas jomā. Vēstnieks uzsvēra nepieciešamību projektu īstenošanas ietvaros rast iespēju gan iepazīstināt Īrijas skatītājus, ar mūsu kultūrvēsturisko mantojumu, ko šeit Īrija sevī nes dažādi pašdarbības kolektīvi, gan veicināt Latvijas atpazīstamību Īrijā kopumā.

Vēstnieks apstiprināja savu un vēstniecības gatavību turpināt sadarbību ar LBI  un tās paspārnē esošajām organizācijām, kā arī pauda apņemšanos tuvākajā laikā doties reģionālā izbraucienā, lai iepazītu situāciju diasporas organizācijās ārpus Dublinas.

 

Informācijai:

2023.gada pirmajā pusgadā ar daļēju Ārlietu ministrijas finansiālo atbalstu Īrijā tiks īstenoti divi  diasporas organizāciju projekti, kurus īstenos Latviešu biedrība Īrijā:

1) XII Latviešu kultūras svētki Īrijā, 30. aprīlī Dublinas vecpilsētā “Temple bar” kvartālā.

2) 11. Latviešu bērnu un jauniešu Īrijā un Ziemeļīrijā talantu konkurss "Protu? Protu!” 18. februārī Dublinā, kultūras centrā “Clasac”.