Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza saņem akreditācijas vēstuli

18.08.2020. 17:58

2020. gada 18. augustā Latvijas Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Izraēlas Valstī Aivaram Grozam.

Vēstnieks diplomāta karjeru sāka 1994. gadā Ārlietu ministrijas Plānošanas grupā. Vadījis Valsts protokolu, bijis speciālo uzdevumu vēstnieks Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijā un diasporas jautājumos. Pildījis Ministru prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus.

Aivars Groza bija diplomāts Latvijas vēstniecībā Vācijā un ģenerālkonsuls Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā. Viņš bijis ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Beļģijā, Austrijā un Indijā, kā arī nerezidējošais vēstnieks Luksemburgā, Lihtenšteinā, Šveicē, Ungārijā, Slovēnijā un Slovākijā.

Vēstnieks pabeidzis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti un Džordža Māršala Drošības studiju centru Vācijā. Runā vācu, angļu un krievu valodā.

A. Groza amatā nomaina Elitu Gaveli, kura Latvijas intereses Izraēlas Valstī  pārstāvēja kopš 2016. gada.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

13. oktobris, 11:14
Ārlietu ministrija sadarbībā ar “airBaltic” plāno veikt speciālu reisu no Izraēlas

Ārlietu ministrija sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic” un citām valstīm meklē iespējamos risinājumus Latvijas valstspiederīgo izceļošanai no Izraēlas.   Līdz šim...

Lasīt vairāk