Par pasu un personas apliecību (eID karšu) pieteikumu pieņemšanu Mančestrā no 22. līdz 25. martam

24.02.2022. 13:11

***

Pieteikšanās pasu stacijas izbraukumam Mančestrā ir noslēgusies.

Apmeklējumi pieraksta sistēmā var kļūt pieejami tikai gadījumā, ja kāds cits apmeklētājs atceļ savu esošo pierakstu. Aicinām būt saprotošiem un gadījumā, ja paši nevarēsiet ierasties uz apmeklējumu, to atcelt, tādējādi dodot iespēju pieteikties citiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri gaida rindā uz pases noformēšanu.

Apmeklējumu var atcelt, nospiežot uz saites Jums nosūtītajā e-pasta vēstulē par apmeklējuma rezervēšanu.

***

Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē Konsulārā nodaļa plāno mobilās pasu darbstacijas (MPD) izbraukumu uz Mančestru, Angliju no 2022. gada 22. līdz 25. martam, kura laikā tiks pieņemti pasu un personas apliecību (eID karšu) pieteikumi.

Ja epidemioloģiskā situācija ļaus veikt turpmākus izbraukumus, provizoriski nākamais izbraukums paredzēts uz Edinburgu 2022. gada aprīļa beigās. Pieteikšanās pases un personas apliecības (eID kartes) noformēšanai nākamajā izbraukumā tiks atvērta aptuveni vienu mēnesi iepriekš. Precīzi izbraukuma datumi, norises vieta un pieteikšanās kārtība tiks izsludināta vienlaikus ar pieraksta atvēršanu. Informācija tiks ievietota arī vēstniecības mājaslapā un Facebook lapā.

Svarīgi!

Pieteikties pases un personas apliecības (eID kartes) noformēšanai izbraukuma laikā var tikai personas, kurām ir piešķirts personas kods un kurām Fizisko personu reģistrā ir aktualizētas ziņas vārda/ uzvārda maiņas gadījumā. Vēršam uzmanību, ka pēc vārda vai uzvārda maiņas Fizisko personu reģistrā personu apliecinošais dokuments ar iepriekšējo vārdu vai uzvārdu kļūst nederīgs. Informācija par pilsonības un personas koda pieprasīšanas kārtību ir šeit un par ziņu aktualizāciju vārda un uzvārda maiņas gadījumā – šeit.

Pēc pieteikuma iesniegšanas elektroniskajā pieraksta sistēmā, Konsulārā nodaļa sazināsies ar pieteicēju uz tā norādīto e-pasta adresi par apmeklējuma vietas un laika rezervāciju! Tiklīdz būs rezervētas visas pieraksta vietas, elektroniskā pieraksta sistēma automātiski noslēgsies.

Svarīgi!

Apmeklējumi tiks rezervēti, ja:

  • būs norādīts korekts e-pasts (citādi saziņa nebūs iespējama) un tālruņa numurs;
  • personai ir piešķirts Latvijas personas kods;
  • vārda/ uzvārda maiņas gadījumā Fizisko personu reģistrā ir aktualizētas ziņas;
  • norādīts pases/ personas apliecības (eID kartes) pieteikšanas iemesls (beidzies dokumenta derīguma termiņš, dokumenta pirmreizējā izsniegšana, dokuments zudis, personas vārda/ uzvārda maiņa);
  • laukā “Piezīmes” norādīts personas kods katrai personai, kurai noformējama pase/ personas apliecība (eID karte).

Jāņem vērā, ka apmeklējums jāpiesaka TIKAI personai, kurai nepieciešams noformēt personu apliecinošu dokumentu (ja pase noformējama tikai bērnam, vecāku vārdi nav jānorāda). Ja nebūs iespējams sazināties e-pastā, pieteikums tiks dzēsts!

Svarīgi! Pieteikties pases/ personas apliecības (eID kartes) noformēšanai izbraukuma laikā var tikai personas, kurām ir piešķirts personas kods un kurām Fizisko personu reģistrā ir aktualizētas ziņas vārda/ uzvārda maiņas gadījumā.

Informācija par pases/ personas apliecības (eID kartes) pieprasīšanai nepieciešamajiem dokumentiem un pakalpojuma samaksu pieejama šeit. Par pases/ personas apliecības (eID kartes) pieteikuma noformēšanu ārpus Londonas tiek iekasēta papildu samaksa 40 EUR.

Izbraukuma laikā tiek pieņemti tikai pasu un personas apliecību (eID karšu) pieteikumi. Citus konsulāros pakalpojumus var saņemt tikai vēstniecības Konsulārajā nodaļā Londonā.

Pieņemot apmeklētājus izbraukuma laikā, joprojām tiek ievēroti veselības drošības un distancēšanās pasākumi. Uz apmeklējumu jāierodas precīzi norādītājā laikā un OBLIGĀTA ir mutes un deguna aizsega lietošana.