Par pasu un personas apliecību (eID karšu) pieteikumu pieņemšanu Mančestrā no 7. līdz 9. jūnijam

19.05.2022. 16:05

Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē Konsulārā nodaļa ir radusi iespēju veikt papildus mobilās pasu darbstacijas (MPD) izbraukumu uz Mančestru no 2022. gada 7. līdz 9. jūnijam, kura laikā tiks pieņemti pasu un personas apliecību (eID karšu) pieteikumi.

Svarīgi!

Par pases/ personas apliecības (eID kartes) pieteikuma noformēšanu ārpus Londonas tiek iekasēta papildu samaksa 40 EUR pie noteiktajām nodevām.

Izbraukuma laikā noformētos dokumentus klienti saņems 8 līdz 10 nedēļu laikā no dokumenta noformēšanas brīža.

Pieteikties pases un personas apliecības (eID kartes) noformēšanai izbraukuma laikā var tikai personas, kurām ir piešķirts personas kods un kurām Fizisko personu reģistrā ir aktualizētas ziņas vārda/ uzvārda maiņas gadījumā. Vēršam uzmanību, ka pēc vārda vai uzvārda maiņas Fizisko personu reģistrā personu apliecinošais dokuments ar iepriekšējo vārdu vai uzvārdu kļūst nederīgs. Informācija par pilsonības un personas koda pieprasīšanas kārtību ir šeit un par ziņu aktualizāciju vārda un uzvārda maiņas gadījumā – šeit.

Pieteikšanās kārtība MPD izbraukumam uz Mančestru no 2022. gada 7. līdz 9. jūnijam

Pieteikties apmeklējumam var tikai tiešsaistē sekojošā mājaslapā: https://pieraksts.mfa.gov.lv/lv/lielbritanija-izbraukums/index

Tiklīdz būs rezervētas visas pieraksta vietas, elektroniskā pieraksta sistēma automātiski noslēgsies.

Jāņem vērā, ka apmeklējums jāpiesaka TIKAI personai, kurai nepieciešams noformēt personu apliecinošu dokumentu (ja pase noformējama tikai bērnam, vecāku vārdi nav jānorāda).

Izbraukuma laikā tiek pieņemti TIKAI pasu un personas apliecību (eID karšu) pieteikumi. Citus konsulāros pakalpojumus var saņemt tikai vēstniecības Konsulārajā nodaļā Londonā.