Latvija paraksta Līgumu par pievienošanos OECD

02.06.2016. 17:17

Ministru prezidents Māris Kučinskis un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurría) ceturtdien, 2. jūnijā, Parīzē svinīgi parakstīja Līgumu par Latvijas pievienošanos OECD.

Pēc līguma ratificēšanas Latvijas Republikas Saeimā Latvija oficiāli kļūs par 35. organizācijas dalībvalsti.

Ministru prezidents norādīja, ka dalība OECD ir bijis Latvijas mērķis jau divdesmit gadus, bet tas nekad nav bijis pašmērķis. “Latvijas pievienošanās process OECD jau ir devis konkrētus ieguvumus un uzlabojumus - tas ir bijis dzinējspēks valsts kapitālsabiedrību pārvaldes reformai un kalpojis kā papildu stimuls, lai celtu mūsu kapacitāti cīņā ar kukuļošanu starptautiskajos biznesa darījumos,” sacīja M. Kučinskis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Latvijai ir jāpabeidz OECD rekomendāciju ieviešana, kā arī, neapstājoties pie sasniegtā, jāpieņem atbildīgi lēmumi, kas ļautu attīstīties valsts tautsaimniecībai.

OECD ģenerālsekretārs A. Gurija uzsvēra, ka Latvijai trīs gadu laikā ir izdevies īstenot dažādas reformas, panākot lielu progresu īsā laika posmā. “Esmu pārliecināts, ka Latvija un tās iedzīvotāji iegūs no valsts dalības OECD,” sacīja A. Gurija.

Līguma par Latvijas pievienošanos organizācijai parakstīšana notika OECD ministru padomes sanāksmes laikā 2. jūnijā. OECD ministru padomes sanāksmes notiek reizi gadā. Vienlaikus ar ministru sanāksmi notika arī augsta līmeņa forums, kur šīs pašas tēmas apsprieda starptautiskie eksperti, biznesa un akadēmisko aprindu, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Svinīgajā parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis un Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Ziņa publicēta Ministru kabineta mājaslapā

2016. gada 2. jūnijā

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā