Edgars Rinkēvičs sarunā ar OECD ģenerālsekretāru uzsver atbalstu turpmākajai organizācijas paplašināšanai

08.06.2017. 15:59

8. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Parīzē, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes laikā, tikās ar OECD ģenerālsekretāru Anhelu Guriju (Angel Gurría), lai pārrunātu OECD Latvijas Ekonomikas pārskata sagatavošanas procesu, tostarp pensiju sistēmas izvērtējumu un OECD sadarbību ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm. 

Ministrs pauda nostāju, ka Latvija turpinās atbalstīt OECD atvērtību jaunām dalībvalstīm, un izteica Latvijas atbalstu Lietuvai un Kolumbijai, kas veic iestāšanās sarunu procesu OECD. "Ir būtiski izvērtēt kandidātu spējas un paveikto, taču vienlīdz būtiski ir pievienošanās process OECD, kas kandidātvalstīs var veicināt reālas pārmaiņas. Latvijas pieredze apliecina, ka pievienošanās process sniedz būtisku atbalstu svarīgu valsts iekšējo reformu veikšanā," akcentēja E. Rinkēvičs.

E. Rinkēvičs uzaicināja ģenerālsekretāru septembrī vizītē apmeklēt Latviju, kuras laikā plānots prezentēt OECD Latvijas Ekonomikas pārskatu. Paredzēts, ka Latvijas Ekonomikas pārskatā tiks aplūkota Latvijas makroekonomiskā attīstība un labklājības aspekti, tostarp ekonomikas un sociālās infrastruktūras izmantošana.

7. jūnijā ārlietu ministrs Latvijas vārdā parakstīja OECD Daudzpusējo konvenciju nodokļu bāzes samazināšanas un peļņas novirzīšanas novēršanas pasākumu ieviešanai, kas padarīs efektīvāku jau esošo divpusējo nodokļu līgumu piemērošanu, novēršot iespējas izvairīties no nodokļu nomaksas. Vienlaikus šīs konvencijas parakstīšana nozīmē arī grozījumu veikšanu lielā skaitā divpusējo nodokļu konvenciju, kas ir novecojušas un nav pielāgotas mūsdienu uzņēmumu pārrobežu darbībai.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā