Valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalīsies 16+1 formāta Nacionālo koordinatoru sanāksmē Ķīnā

10.07.2017. 18:57

11. un 12. jūlijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs uzturēsies Pekinā, Ķīnā, lai piedalītos Centrāleiropas, Austrumeiropas un Ķīnas sadarbības formāta (16+1) Nacionālo koordinatoru sanāksmē. Plānota arī tikšanās ar Ķīnas ārlietu viceministru Vanu Čao (Wang Chao).

Nacionālo koordinatoru sanāksmē tiks apkopoti 16+1 formāta Rīgā notikušās valdību vadītāju sanāksmes rezultāti un plānota gaidāmās Budapeštas sanāksmes norise. Latvija formāta darbībā piedalās kopš 2012. gada, un šajā laikā sadarbība ar Ķīnu ir kļuvusi ievērojami aktīvāka, īpaši ekonomikā - ir gandrīz trīskāršojies Latvijas preču eksports uz Ķīnu, pieaugot no 46,5 miljoniem līdz 119 miljoniem eiro. Tāpat iegūti sertifikāti piena un zivju produkcijas eksportam uz Ķīnu, saskaņošanas procesā ir arī sertifikāti gaļas un medus eksportam. No 3,5 tūkstošiem līdz 20 tūkstošiem ir palielinājies arī ķīniešu tūristu skaits. Patlaban aktīvi tiek strādāts, lai tiktu uzsākti tiešie reisi ar kādu no Ķīnas pilsētām, kas vēl vairāk sekmētu tūrisma attīstību. Pagājušā gada nogalē no Jivu pilsētas Rīgā ieradās ķīniešu kravas vilciens, savukārt šī gada sākumā tika nokomplektēti divi sastāvi uz Ķīnu. Šobrīd turpinās mērķtiecīgs darbs, lai vilcienu plūsma kļūtu regulāra.

Tiekoties ar Ķīnas ārlietu viceministru Vanu Čao, plānots pārrunāt divpusējo attiecību jautājumus, īpaši, ekonomikas, transporta, loģistikas, tūrisma, izglītības un kultūras jomās, kā arī Eiropas Savienības dienaskārtības, reģionālās un drošības politikas aktualitātes.

Vizītes laikā valsts sekretāram paredzētas arī tikšanās ar Ķīnas uzņēmējiem, lai pārrunātu iespējamo sadarbību ar Latviju investīciju, transporta un loģistikas jomās.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā