Vēstnieks Jānis Zlamets iesniedz akreditācijas vēstuli EDSO ģenerālsekretāram

20.10.2017. 15:24

19. oktobrī Vīnē Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) Jānis Zlamets iesniedza akreditācijas vēstuli EDSO ģenerālsekretāram Tomasam Gremingeram (Thomas Greminger).

Puses apmainījās viedokļiem par aktuālajiem Eiroatlantiskās telpas drošības izaicinājumiem un EDSO svarīgo lomu to pārvarēšanā. Kā nozīmīgu vēstnieks minēja organizācijas iesaisti Krievijas un Ukrainas konflikta risināšanā un uzsvēra EDSO Speciālās novērošanas misijas darbību, novērojot situācijas attīstību Ukrainas austrumos. Tāpat notika viedokļu apmaiņa par iesaldētajiem konfliktiem EDSO reģionā un organizācijas iespējām dot ieguldījumu to risināšanā.

Īpaša uzmanība sarunā tika veltīta uzticēšanās un drošības veicināšanas jautājumiem saistībā ar dalībvalstu uzsākto strukturētā dialoga procesu par drošības izaicinājumiem EDSO reģionā kopumā. J. Zlamets pauda atbalstu centieniem mazināt spriedzi un veicināt uzticību, tomēr uzsvēra, ka šī procesa veiksme būs atkarīga no visu iesaistīto valstu patiesās vēlmes konstruktīvi iesaistīties un godprātīgi pildīt esošās saistības.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī citas EDSO aktualitātes un reģionālos jautājumus, tostarp Centrālāzijā, Austrumu partnerības valstīs un Rietumbalkānos. Sarunas partneri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt stiprināt gan EDSO neatkarīgās institūcijas, gan EDSO misijas reģionos.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā