Latvija aktīvi izmanto OECD ekspertīzi turpmākajām strukturālajām reformām un dzīves līmeņa uzlabošanai

31.10.2017. 22:08

31. oktobrī Ministru kabinetā apstiprināts Informatīvais ziņojums par Latvijas dalības Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD) pirmā gada izvērtējumu un priekšlikumiem sadarbības un koordinācijas mehānisma uzlabošanai.

Informatīvajā ziņojumā ir iekļauts izvērtējums par svarīgākajiem notikumiem un paveikto darbu, kā arī turpmākās prioritātes OECD komitejās un darba grupās. Īsumā apskatīti arī Latvijas institūciju savstarpējās koordinācijas jautājumi darbā ar OECD.

Tāpat ziņojumā atspoguļots OECD rekomendāciju ieviešanas progress un turpmākais rīcības plāns. Latvijas līdzšinējais progress OECD rekomendāciju ieviešanā ir novērtēts kā viens no augstākajiem starp OECD dalībvalstīm. Vairums OECD sniegto rekomendāciju sakrīt ar valdības svarīgākajiem dienaskārtības jautājumiem.

Informatīvajā ziņojumā arī uzskaitītas jomas, kurās OECD izvērtējumi, dati, standarti un rekomendācijas ir sniegušas vislielāko ieguldījumu – ekonomiskās izaugsmes prognozes, izglītība, labklājība un nodarbinātība, veselība, valsts kapitālsabiedrību pārvaldība, digitālā ekonomika, valsts pārvalde, nodokļi.

Ar ieguvumiem no Latvijas dalības OECD konkrētās jomās ir iespējams iepazīties infografikā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā