Ārlietu ministrijā norisinās OECD darba grupas sanāksme

04.12.2017. 18:20

4. decembrī Ārlietu ministrijas vadībā notika Latvijas darbības Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD) kārtējā koordinēšanas sanāksme. Darba grupa izveidota pēc Latvijas dalībvalsts statusa iegūšanas OECD, un tajā pārstāvētas valsts pārvaldes iestādes, kā arī sociālie partneri un uzņēmējus pārstāvošās organizācijas.

Darba grupas vadītājs, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Pelšs apkopoja paveikto kopš Latvijas iestājas OECD, kas ir detalizēti atspoguļots Ministru kabineta 31. oktobrī apstiprinātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas dalības OECD pirmā gada izvērtējumu un priekšlikumiem sadarbības vai koordinācijas mehānisma uzlabošanai. A. Pelšs norādīja, ka Latvijas paveiktais ir visaptveroši atspoguļots arī Latvijas Ekonomiskajā pārskatā 2017. gadam (2017 Economic Survey of Latvia). Darba grupas vadītājs rezumēja, ka pirmais Latvijas dalības OECD gads jāvērtē pozitīvi – ne velti Latvija 2017. gada ziņojumā par OECD dalībvalstu reformu ieviešanas progresu ir atzīta par “spējīgāko reformatori”. A. Pelšs aicināja darba grupas pārstāvjus arī turpmāk būt aktīviem OECD darbā un regulāri informēt sabiedrību par ieguvumiem no Latvijas dalības organizācijā.

Vēstniece pastāvīgajā pārstāvniecībā OECD un UNESCO Ivita Burmistre informēja par OECD darba programmu 2018. gadam – plānoti vairāki augsta līmeņa pasākumi, kuros Latvijai būs iespēja dalīties ar pieredzi OECD. Latvijas eksperti jau sniedz ieguldījumu OECD darbā, gan līdzdarbojoties citu valstu novērtēšanā, piemēram, Argentīnas, Kostarikas, Ukrainas, gan arī pārstāvot Latviju OECD komiteju un darba grupu vadības birojos.   

Darba grupas pārstāvji dalījās pieredzē par iestāšanās sarunu procesā saņemto rekomendāciju izpildi un plāniem 2018. gadam, kā arī sadarbību ar OECD komitejām kopš Latvijas iestāšanās OECD. Valsts pārvaldes iestādes informēja par organizācijas labākās prakses pārņemšanu, kā arī OECD ekspertīzes izmantošanu tādās Latvijai aktuālās jomās kā izglītība, labklājība, tieslietas, tautsaimniecības produktivitāte, veselība.

Skatīt infografikā: Latvijas dalības OECD pirmā gada izvērtējums

 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā