Edgars Rinkēvičs EDSO Ministru padomes sanāksmē Vīnē uzsvērs EDSO būtisko lomu Ukrainas krīzes risināšanā

06.12.2017. 16:32

7. un 8. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Vīnē piedalīsies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 24. Ministru padomes sanāksmē, ko organizē EDSO prezidējošā valsts Austrija.

Sanāksmē plānots apspriest drošības, militāri politiskos, cilvēktiesību un pamatbrīvību, ekonomiskās un vides sadarbības jautājumus. Ir paredzēta viedokļu apmaiņa par konfliktu Ukrainā, saistību ievērošanu un uz noteikumiem balstītas Eiropas drošības kārtības atjaunošanu.

E. Rinkēvičs diskusijā uzsvērs EDSO būtisko lomu Ukrainas krīzes risināšanā, EDSO pamatprincipu un vērtību ievērošanas nepieciešamību, kā arī runās par ieilgušo konfliktu risināšanas iespējām.

Informācijai

EDSO Ministru padome ir organizācijas galvenā lēmējinstitūcija un izpildinstitūcija. Ministru padomes sanāksmes notiek ik gadu, un 57 EDSO dalībvalstu ministriem tās ļauj pārskatīt un novērtēt organizācijas darbību iepriekšējā gada laikā, kā arī sniedz iespēju uzzināt dalībvalstu nacionālās nostājas drošības un sadarbības jautājumos. Iepriekšējā EDSO Ministru padomes sanāksme norisinājās 2016. gadā Hamburgā Vācijas vadībā. Nākamgad EDSO prezidējošā valsts būs Itālija.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā