Valsts sekretārs: Latviju un Ķīnas pilsētu Ninbo vieno labas ekonomiskās sadarbības perspektīvas

19.04.2018. 18:08

2018. gada 18. aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs Rīgā atklāja Latvijas un Ķīnas pilsētas Ninbo ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības simpoziju (Latvia-Ningbo Economic & Trade Cooperation Symposium). Simpozijs norisinājās Ninbo pašvaldības ģenerālsekretāra Ļangcai Džanga (Zhang Liangcai) un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizītes laikā Latvijā un tika rīkots, lai iepazīstinātu uzņēmējus ar Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības aktualitātēm, kā arī sekmētu jaunu biznesa kontaktu veidošanos.

A. Pildegovičs uzrunā atzīmēja stabilo un konstruktīvo dialogu ar Ķīnu, ko raksturo savstarpēja uzticība, aktīva vizīšu apmaiņa, kā arī augoša tirdzniecība. Pateicoties Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (16+1) formātam, intensīva sadarbība ar Ķīnu veidojusies gan dažādās jomās, gan līmeņos. Tam apliecinājums ir arī ciešie kontakti starp Latviju un Ninbo.

Ķīnas uzņēmēji tika aicināti iepazīt Latviju kā vienu no dinamiskākajām vietām Eiropā un attīstīt abpusēji izdevīgus sadarbības projektus. Potenciālo sadarbības nozaru vidū A. Pildegovičs minēja tranzīta, aviācijas, tūrisma, tehnoloģiju un inovāciju jomas. Tāpat valsts sekretārs pauda pārliecību, ka 16+1 Investīciju un tirdzniecības izstāde (4th China–CEEC Investment and Trade Expo), kas jūnija sākumā norisināsies ostas pilsētā Ninbo un kurā Latvija piedalīsies goda valsts statusā, būs nākamais solis turpmākās ekonomiskās sadarbības stiprināšanā.

Latvijas un Ninbo pilsētas ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības simpoziju organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ninbo pašvaldību. Ķīnas uzņēmēju delegācijai plānotas arī tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli, Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Upenieku, Ventspils un Jelgavas pašvaldību pārstāvjiem, kā arī uzņēmumu “Laima” un “Cido” apmeklējums.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā