E. Rinkēvičs aicina stiprināt Latvijas un Zviedrijas elektronisko mediju regulatoru sadarbību, lai izskaustu naida runu propagandas kanālos

26.05.2018. 21:58

2018. gada 26. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Zviedriju un piedalījās Baltiešu dienas pasākumā Brīvdabas muzejā Skansen Stokholmā par godu Baltijas valstu simtgadēm.

Baltijas valstu un Zviedrijas ārlietu ministru tikšanās laikā E. Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību Zviedrijas un Latvijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu regulatoriem operatīvi sadarboties, lai nepieļautu pretlikumīgu aģitāciju un ierobežotu naida runu Krievijas televīziju kanālos. “Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vēlas stiprināt dialogu un sadarbību ar zviedru kolēģiem. Aicinu regulatorus vienoties par risinājumu, lai ierobežotu naida runas sistemātiskas izpausmes Krievijas TV programmās, kā to paredz Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīva,” norādīja ārlietu ministrs.

Savukārt, kopā ar Baltijas valstu un Zviedrijas kolēģiem piedaloties 14. Baltiešu dienas svinībās Brīvdabas muzejā Skansen, E. Rinkēvičs pauda pateicību Zviedrijas valdībai par lēmumu izveidot īpašu Baltijas fondu, lai veicinātu Zviedrijas un Baltijas kultūras sakarus un publisko diplomātiju. Tāpat ministrs ar uzrunu sveica Baltijas valstu, īpaši Latvijas, diasporu un sadarbības organizācijas Zviedrijā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā