Parīzē norisināsies OECD Ministru padome

29.05.2018. 19:53

2018. gada 30. un 31. maijā Parīzē, Francijā, notiekošajā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes ikgadējā sanāksmē Latviju pārstāvēs Ministru prezidents Māris Kučinskis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Ministru padomes priekšsēdētāja pienākumus šogad pilda Francija, savukārt Latvija un Jaunzēlande uzņēmušās priekšsēdētāja vietnieku pienākumus.

Sanāksmes galvenā tēma ir daudzpusējā sadarbība (multilaterālisms) un tās loma, risinot jaunos ekonomikas, finanšu un klimata izaicinājumus. Ministru sanāksmes sesijās tiks apspriesti nodokļu politikas izaicinājumi un pārrunāts, kā virzīties uz iekļaujošu politiku ieviešanu, veicinot sabiedrības labklājību. Tirdzniecības sesijā diskutēs par atvērtas tirdzniecības sistēmas nozīmi, sociālo un vides standartu stiprināšanu tirdzniecības kontekstā un cīņu pret korupciju. Savukārt vides sesijas dalībnieki apmainīsies viedokļiem par bioloģisko daudzveidību, klimata pārmaiņām un dabiskajiem resursiem, ka arī finansējuma jautājumiem un aprites ekonomiku.

Edgara Rinkēviča vadībā notiks sesija par OECD pārvaldības jautājumiem. Tāpat plānota ministra dalība diskusijā par atvērtas ekonomikas priekšrocībām un veidiem, kā nodrošināt tās pienesumu iekļaujošas izaugsmes nodrošināšanai.

Diskusijās un sesiju darba vadībā piedalīsies arī Tieslietu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju pārstāvji.

Pirms Ministru padomes notiek ikgadējais OECD forums, kura tēma šogad ir “Kas mūs apvieno?”. Par foruma darbakārtības galvenajām tēmām - starptautisko sadarbību, iekļaujošu izaugsmi un digitalizāciju – viedokļos dalīsies uzņēmēji, pilsoniskās sabiedrības organizāciju, parlamentu un akadēmiskās vides pārstāvji. No Latvijas foruma pasākumos piedalās TechChill līdzdibinātāja Marija Ručevska, ManaBalss.lv vadītājs Imants Breidaks un Saeimas pārstāvis sadarbībai ar OECD Rihards Kols. Viens no foruma mediju partneriem ir Latvijas Sabiedrisko mediju ziņu portāls LSM.LV.

 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā