Zanda Kalniņa-Lukaševica apspriež sadarbības iespējas ar Izraēlas Attīstības sadarbības aģentūras MASHAV vadītāju

30.05.2018. 09:03

No 2018. gada 27. līdz 31. maijam Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica atrodas vizītē Izraēlā, kur piedalās Izraēlas starptautiskās attīstības sadarbības aģentūras MASHAV sieviešu līderu konferencē "Leading Women Making a Difference”.

28. maijā konferences laikā parlamentārā sekretāre tikās ar Izraēlas Attīstības sadarbības aģentūras MASHAV vadītāju vēstnieku Džilu Haskelu (Gil Haskel), lai pārrunātu iespējamo sadarbību attīstības sadarbības projektu īstenošanā.

Tikšanās laikā parlamentārā sekretāre MASHAV vadību iepazīstināja ar Latvijas divpusējās attīstības sadarbības politikas prioritātēm un īstenotajiem projektiem dzimumu līdztiesības, korupcijas apkarošanas, valsts pārvaldes reformu īstenošanas jomā un lauksaimniecības sektora attīstībai Austrumu partnerības valstīs un Centrālāzijā. Z. Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka “Latvija ir ieinteresēta sadarboties ar Izraēlu kopīgu attīstības palīdzības aktivitāšu īstenošanā Latvijas prioritārajos reģionos - Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīs, kā arī Āfrikā, kur Izraēlas attīstības sadarbības politikas veidotājiem ir plaša pieredze.”

Džils Haskels iepazīstināja ar Izraēlas īstenotajiem tehniskā atbalsta un spēju stiprināšanas projektiem, tostarp aktivitātēm, kas īstenotas, sadarbojoties ar citiem donoriem.

Abas puses vienojās izvērtēt potenciālās sadarbības iespējas, piemēram, organizēt kopīgas partnervalstu spēju stiprināšanas apmācības lauksaimniecības attīstības, dzimuma līdztiesības veicināšanas jomās.

29. maijā parlamentārā sekretāre piedalījās par godu konferencei organizētā sesijā pie Izraēlas valsts prezidenta Reuvenu Rivlinu (Reuven Rivlin) viņa rezidencē Jeruzalemē. Savā uzrunā prezidents sveica konferences dalībnieces no visas pasaules un pauda gandarījumu par iespēju strādāt kopā ar sievietēm līderēm attīstības veicināšanā.

Sesijas ietvaros Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietniece, bijusī Igaunijas Ārlietu ministre Keita Pentusa-Rosimannusa (Keit Pentus-Rosimannus), prezentēja konferences deklarāciju, kas uzsver nepieciešamību nodrošināt sieviešu tiesību aizstāvību, vardarbības novēršanu un izglītības iespēju pieejamību.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā