Baltijas un Ziemeļvalstu Ārlietu ministriju Āzijas direktori tiekas Rīgā

14.05.2019. 12:22

2019. gada 12.-13. maijā Rīgā notika kārtējā Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) Ārlietu ministriju Āzijas direktoru sanāksme, kuru vadīja Ārlietu ministrijas Otrā divpusējo attiecību departamenta direktors Nils Jansons. Sanāksmes laikā klātesošie pārrunāja iekšpolitisko un ārpolitisko notikumu attīstību Āzijas reģionā, kā arī apsprieda divpusējo sadarbību ar Āzijas reģiona valstīm un sadarbību daudzpusējos formātos, piemēram, Āzijas-Eiropas sanāksmes (ASEM), kā arī Eiropas Savienības un Dienvidaustrumu Āzijas valstu (ES-ASEAN) sadarbības formātā. Ārlietu ministriju amatpersonas bija vienisprātis, ka šāda viedokļu apmaiņa ļauj labāk koordinēt sadarbību ar tālajām valstīm, kur bieži vien nav iespēju atvērt diplomātiskās pārstāvniecības.

Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) Ārlietu ministriju Āzijas direktoru sanāksme notiek reizi pusgadā kādā no Baltijas un Ziemeļvalstu galvaspilsētām. Nākamā sanāksme plānota šī gada nogalē Helsinkos, Somijā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā