Ārlietu ministrs ar OECD ģenerālsekretāru pārrunā Latvijas sadarbību ar OECD

24.05.2019. 10:23

2019. gada 23. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju (Angel Gurría), lai apspriestu Latvijas sadarbību ar OECD.

Tikšanās laikā notika domu apmaiņa par OECD sniegtās ekspertīzes un rekomendāciju nozīmīgo atbalstu Latvijas nozaru ekspertiem un politikas veidotājiem, sagatavojot priekšlikumus un pieņemot lēmumus par dažādu politiku uzlabojumiem un reformām. E. Rinkēvičs un A. Gurija apmainījās viedokļiem par finanšu sektora sakārtošanu, kā arī OECD paplašināšanos.

Tāpat tika apspriesta gatavošanās A. Gurijas vizītei Rīgā 28. un 29. maijā, lai prezentētu jaunāko OECD Latvijas Ekonomikas pārskatu un Vides raksturlieluma pārskatu.

Ārlietu ministrs un A. Gurija tikās ikgadējās OECD Ministru padomes sanāksmes laikā, kas no 22. līdz 23. maijam norisinājās Parīzē, Francijā. Šī gada Ministru padomes sanāksmes galvenā tēma ir digitālās transformācijas iespēju izmantošana ilgtspējīgai attīstībai.

 

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā