Vēstnieks Einars Semanis iesniedz akreditācijas vēstules Baltkrievijas prezidentam

13.09.2019. 08:53

2019. gada 12. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Einars Semanis iesniedza akreditācijas vēstules Baltkrievijas Republikas prezidentam Aleksandram Lukašenko.

Akreditācijas ceremonijas laikā prezidents A. Lukašenko vērsa uzmanību uz Baltkrievijas un Latvijas ciešajām attiecībām, jo abas valstis ir ne tikai kaimiņvalstis ar kopīgām ekonomiskām interesēm, bet latviešus un baltkrievus saista tradīcijas, kultūra un vēsture. Prezidents īpaši atzīmēja esošās sadarbības paplašināšanos un padziļināšanos, kā arī atsaucās uz aktīvo Latvijas un Baltkrievijas politisko dialogu, ko apliecināja arī nesenā Latvijas ārlietu ministra E. Rinkēviča vizīte Minskā.

Vēstnieks E. Semanis atbildes uzrunā uzsvēra, ka “varam būt gandarīti par Latvijas un Baltkrievijas aktīvo politisko dialogu, jo Baltkrievija ir svarīga kaimiņvalsts, un Latvija ir ieinteresēta nostiprināt pozitīvo attiecību dinamiku”. Vēstnieks pasvītroja, ka ir jāattīsta sadarbība ekonomikas jomā, un transports un loģistika šobrīd ir vienas no galvenajām sadarbības prioritātēm un aktualitātēm. It īpaši tas attiecas uz naftas un kālija sāls produktu tranzītu.

Baltkrievijas prezidents un Latvijas vēstnieks bija vienisprātis, ka pozitīvs un svarīgs izaicinājums ir lielais gods un atbildība Latvijai un Baltkrievijai 2021. gadā kopīgi organizēt Pasaules čempionātu hokejā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā