Noslēgušās Baltijas valstu un Izraēlas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijas

27.11.2019. 10:46

2019. gada 25. un 26. novembrī Jeruzalemē notika ceturtās Baltijas valstu un Izraēlas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja valsts sekretāra vietnieks – politiskais direktors Jānis Mažeiks.

Konsultāciju laikā tika pārrunātas Baltijas valstu un Izraēlas sadarbības aktualitātes: plānotās augsta līmeņa amatpersonu vizītes, sadarbība starptautiskajās organizācijās, situācija Tuvo Austrumu reģionā, kā arī ES-Izraēlas dialogs un aktuālie ES jautājumi.

Sarunu partneri pauda gandarījumu par attiecību draudzīgo raksturu, vienlaikus saskatot sadarbības padziļināšanas potenciālu, īpaši ekonomiskajā jomā. J. Mažeiks uzsvēra Latvijas un Izraēlas sadarbības iespējas jaunuzņēmumu, jauno tehnoloģiju un tūrisma sektorā.

Iepriekšējās Baltijas valstu un Izraēlas politisko direktoru konsultācijas notika Rīgā 2017. gadā.

Starp Latviju un Izraēlu pastāv intensīvs politiskais dialogs, tostarp augsta līmeņa vizīšu apmaiņa, kā arī ir izveidota plaša divpusējā līgumtiesiskā bāze, notiek sadarbība starptautiskajās organizācijās un kultūras jomā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā